Ontdek toegankelijke locaties in jouw omgeving

Wil jij graag een dagje op pad maar twijfel je over de toegankelijkheid? Dan biedt de Ongehinderd app en website uitkomst. In deze app vind je informatie over de toegankelijkheid van diverse locaties in jouw omgeving. Door het keuringsteam van Ongehinderd zijn locaties in diverse gemeenten getoetst. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of door app.ongehinderd.nl te bezoeken.

Voor wie?

De app is bedoeld voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Ook voor familieleden, vrienden, mantelzorgers van iemand met een beperking kan de app een handig hulpmiddel zijn. In de app kun je informatie vinden die specifiek voor jou relevant is. De toegankelijkheid wordt bekeken vanuit het oogpunt van iemand die blind of slechtziend is, slecht ter been is, een rolstoel gebruikt of doof of slechthorend is. Is er een dichtbij de locatie een parkeerplaats? Kun je hier naar de wc als je in een rolstoel zit? En hoe toegankelijk is de entree? Antwoord op deze vragen en meer vind je terug in de app en website.

Aangesloten gemeenten

Naast leuke locaties voor een dagje uit, zijn er ook verschillende gemeenten aangesloten in de Ongehinderd app. Momenteel heeft Ongehinderd locaties getoetst voor 22 verschillende gemeenten waaronder de gemeente Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Emmen, Hulst, Maastricht, Oss en Wijdemeren. Binnenkort komen hier nog een heel wat nieuwe gemeenten bij.

Beoordeel je eigen gemeente, of gemeente die je goed kent, voor de Meest Toegankelijke Gemeente 2018

Deel je ervaringen!

Ben je laatst al een keer lekker uiteten geweest, ben je een leuk dagje wezen shoppen of was de service bij dat ene hotel helemaal top? Laat dan vooral ook jouw ervaring achter op app.ongehinderd.nl. Dit kan bij bestaande locaties in de app, maar ook door een nieuwe locatie te beoordelen. Door je ervaring te delen help je anderen om voorbereid en ongehinderd op stap te gaan.

Meer informatie? Kijk dan eens op www.ongehinderd.nl of www.facebook.com/ongehinderd/.