CHRONOLOGISCH OVERZICHT ACTIVITEITEN

IN HET NIEUWS

Pensioendebat 3 maart 2021

De gezamenlijke seniorenorganisaties, waaronder de Koepel Gepensioneerden, organiseren op 3 maart 2021, van 14.00 tot 17.00 uur, een digitaal pensioendebat met een aantal politici.
Afhankelijk van het debat is het eindtijdstip natuurlijk niet vast. Het bestuur van de Koepel Gepensioneerden nodigt u van harte uit hieraan deel te nemen.
Buiten bestuursleden zijn ook de leden van de aangesloten verenigingen van harte welkom, ook zij kunnen zich, vόόr 2 maart 2021, rechtstreeks aanmelden bijbestuursondersteuning@fasv.nl ,die zorgt voor doorzending.

Eigen verklaring avondklok

Wie mogen op straat zijn?

U gaat alleen naar buiten als het noodzakelijk is. Dit mag alleen met de volgende redenen:

  • Bij een noodsituatie.
  • Als uzelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft.
  • Als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet.
  • Als u naar het buitenland of het Caribisch deel van Nederland reist of terugkeert naar Nederland.
  • Als u een aangelijnde hond uitlaat, dit doet u in uw eentje.
  • Als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen.
  • Als u onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- en beroepschriftencommissie en dit kunt aantonen.
  • Als u onderweg bent in verband met een examen of tentamen dat u moet afleggen voor uw opleiding op het MBO, HBO of WO en u kunt dit aantonen.
  • Als u onderweg bent omdat u bent uitgenodigd voor een live-avondprogramma en dit kunt aantonen met een uitnodiging van de omroep.
  • Als u vanwege ernstige psychische nood een kleine wandeling in de buitenlucht moet maken.

Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Dit kunt u digitaal invullen en printen. Bij een noodsituatie, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heeft u geen formulier nodig. Als u naar Nederland reist, dan moet u wel laten zien dat u uit het buitenland komt (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom u tijdens de avondklok reist.

Persbericht 15-01-2021

Seniorenorganisaties steunen beleid om ouderen nu voorrang te geven bij vaccinatie corona

Minister Hugo de Jonge was er duidelijk over in het coronadebat in de Tweede Kamer deze week: ouderen zijn nu eerst aan de beurt om gevaccineerd te worden. Dat is in lijn met het advies van de Gezondheidsraad en heeft de volledige steun van de seniorenorganisaties.

Lees hier<<het volledige bericht>>