CHRONOLOGISCH OVERZICHT ACTIVITEITEN

IN HET NIEUWS

April maand van Senioren en Veiligheid

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid.
Lees hier<<het volledige persbericht>>
Voor meer over Senioren en Veiligheid (update 10-04-2021) <<klik hier>>

Pensioendebat 3 maart 2021

De gezamenlijke seniorenorganisaties, waaronder de Koepel Gepensioneerden, organiseren op 3 maart 2021, van 14.00 tot 17.00 uur, een digitaal pensioendebat met een aantal politici.
Afhankelijk van het debat is het eindtijdstip natuurlijk niet vast. Het bestuur van de Koepel Gepensioneerden nodigt u van harte uit hieraan deel te nemen.
Buiten bestuursleden zijn ook de leden van de aangesloten verenigingen van harte welkom, ook zij kunnen zich, vόόr 2 maart 2021, rechtstreeks aanmelden bij bestuursondersteuning@fasv.nl ,die zorgt voor doorzending.

Vraag en antwoord over de avondklok

Versie 21 januari 2021

Avondklok
In heel Nederland geldt een avondklok. Alleen met een goede reden mag iemand tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends buiten zijn.
Regels avondklok
In heel Nederland geldt een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

<<Vragen en antwoorden over de avondklok>>

Eigen verklaring avondklok

Wie mogen op straat zijn?

U gaat alleen naar buiten als het noodzakelijk is. Dit mag alleen met de volgende redenen:

  • Bij een noodsituatie.
  • Als uzelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft.
  • Als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet.
  • Als u naar het buitenland of het Caribisch deel van Nederland reist of terugkeert naar Nederland.
  • Als u een aangelijnde hond uitlaat, dit doet u in uw eentje.
  • Als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen.
  • Als u onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- en beroepschriftencommissie en dit kunt aantonen.
  • Als u onderweg bent in verband met een examen of tentamen dat u moet afleggen voor uw opleiding op het MBO, HBO of WO en u kunt dit aantonen.
  • Als u onderweg bent omdat u bent uitgenodigd voor een live-avondprogramma en dit kunt aantonen met een uitnodiging van de omroep.
  • Als u vanwege ernstige psychische nood een kleine wandeling in de buitenlucht moet maken.

Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Dit kunt u digitaal invullen en printen. Bij een noodsituatie, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heeft u geen formulier nodig. Als u naar Nederland reist, dan moet u wel laten zien dat u uit het buitenland komt (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom u tijdens de avondklok reist.