CHRONOLOGISCH OVERZICHT ACTIVITEITEN

IN HET NIEUWS

Week tegen de eenzaamheid 1 t/m 7 oktober

1 op de 10 volwassenen in Nederland voelt zich sterk eenzaam en 1 op de 3 heeft er weleens last van. Van de 75-plussers kampt meer dan de helft met eenzaamheid. Met elkaar kunnen we hier iets aan doen. Daarom start het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Week tegen Eenzaamheid.
Minister Hugo de Jonge opent vandaag de Week tegen Eenzaamheid tijdens het landelijke openingsevent in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Tot en met 7 oktober zijn er honderden activiteiten door het hele land om mensen samen te brengen.
Lees hier <<het volledige bericht>>

Persbericht – Voorkom toenemende financiële uitzichtloosheid kwetsbare 55-plusser

Een te grote groep jonge senioren gaat financieel ongezond de AOW in. Dat blijkt uit een onderzoek van Regioplan in opdracht van de seniorenorganisaties KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, ANBO, FASv en NOOM. De organisaties pleiten voor maatregelen die ervoor zorgen dat de groeiende groep kwetsbare jonge senioren financieel wordt ontzien en worden gesteund bij het vinden van betaald werk. Het huidige, demissionaire, kabinet zou nu al moeten afzien van (en compensatie bieden voor) maatregelen die de uitkeringshoogte voor jonge senioren aantasten, de drempel moeten verlagen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering van 35% naar 15% arbeidsongeschiktheid en de kostendelersnorm moeten afschaffen.<<Volledig persbericht>>
<<Lees hier het volledige Regioplan 2021>>

April maand van Senioren en Veiligheid

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid.
Lees hier<<het volledige persbericht>>
Voor meer over Senioren en Veiligheid (update 10-04-2021) <<klik hier>>